ČUDESNI BORNA

Borna Ćorić ušao u finale kao 152. igrač svijeta, svoje tek drugo na velikim turnirima

Borna Ćorić se plasirao u finale ATP turnira Masters 1000 serije u Cincinnatiju.

Čudesni niz Borne Ćorića u Cincinnatiju stigao je do finala u kojeg se plasirao 6:3, 6:4 pobjedom protiv Britanca Camerona Norrieja, 11. na ATP ljestvici.

Borna je pak 152. igrač svijeta zbog duge stanke i oporavka od ozljede, no hrvatski tenisač je pokazao kako se vratio u formu kakva ga je krasila u njegovim najboljim danima.

Musetti, Rafa Nadal, Batista Agut, Auger-Aliassime i Norrie, niz je to sjajnih tenisača koje je Borna pobijedio do finala, svog tek drugog na Masters turnirima čime je izjednačio svoj rezultat karijere.

Borna je loše krenuo u meč izgubivši break, ali se čudesno vratio s pet gemova u nizu. U drugom setu je spasio jedan žestok napad Britanca na svoj servis te potom oduzeo break i otišao samouvjereno do velike pobjede.

U finalu će Ćorića čekati Grk Stefanos Tsitsipas koji se u finale plasirao preko Rusa Medvjedeva, prvog igrača ATP ljestvice.

Borna je dva put osvajao ATP turnire, 2017. u Marrakechu i godinu kasnije u Halleu, a u finalu nekog turnira iz Masters 1000 serije bio je samo u Šangaju 2018. godine.