POZNATA ZAMJENA

Borna Ćorić nema sreće: Zbog ozljede predao meč pa otkazao nastup u Umagu

Borna Ćorić morao je predati meč četvrtfinala ATP-a u Hamburgu zbog ozljede.

Hrvatski tenisač Borna Ćorić, koji je dobio je pozivnicu za glavni ždrijeb Plava Laguna Croatia Opena u Umagu, odustao je od turnira zbog ozljede.

 

Ćorić je u petak predao četvrtifinale ATP turnira u Hamburgu Alexu Molčanu kod rezultata 7-6 (7), 2-0 za Slovaka. Ćorić (ATP-183.) je predao meč zbog ozljede prepona lijeve noge u svom prvom ATP-četvrftfinalu nakon 18 mjeseci, a ozljeda je ipak bila teže prirode, pa je otkazao Umag.

Pozvana zamjena za Ćorića

Umjesto Ćorića, pozivnicu za glavni turnir je dobio mladi hrvatski tenisač Dino Prižmić.

Talijanski tenisač Luca Nardi, koji je dobio je posljednju, treću pozivnicu za glavni ždrijeb Plava Laguna Croatia Opena u Umagu, također je odustao jer je pozitivan na koronavirus. Organizatori turnira su priopćili da će umjesto Nardija pozivnicu dobiti hrvatski tenisač Duje Ajduković, pa će sva tri "wild-carda" dobiti hrvatski tenisači.

Ranije je objavljeno da su srpski tenisač Filip Krajinović (ATP - 43.) i Argentinac Francisco Cerundolo (ATP - 30.) nova dvojica igrača koji su odustali od nastupa na umaškom ATP Plava Laguna Croatia Openu, a prije njih to je učinio i Gruzijac Nikoloz Basilašvili (ATP - 28.).

Nova imena u glavnom ždrijebu su Španjolac Bernabe Zapata Miralles (ATP - 81.), Kolumbijac Daniel Elahi Galan (ATP - 113.), Argentinac Facundo Bagnis (ATP - 121.) i Švicarac Henri Laaksonen (ATP - 108.) koji je popunio jedno od dva mjesta rezervirana za igrače koji su u ovom tjednu došli do polufinala na natjecanjima iz kalendara ATP Toura.

Alcaraz predvodi listu nositelja u Umagu

Ova su odustajanja dovela do pomaka na listi nositelja u Umagu, koju predvodi branitelj naslova i šesti tenisač svijeta, 19-godišnji Španjolac Carlos Alcaraz.

Drugi nositelj će biti 10. s ATP ljestvice, 20-godišnji Talijan Jannik Sinner, a treći je ovogodišnji polufinalist Roland Garrosa, 19-godišnji Danac Holger Rune (ATP - 27.). Na četvrto mjesto se sada pomaknuo 21-godišnji Argentinac Sebastian Baez (ATP - 32.).

Prva četiri nositelja umaškog ATP turnira preskaču prvo kolo. Poziciju petog nositelja sada bi trebao zauzeti Slovak Alex Molčan (ATP - 48.)

Na poziciju šestog nositelja se pomaknuo prošlogodišnji polufinalist umaškog turnira Daniel Altmaier (ATP - 56.), a među nostelje su se "progurala" dvojica Talijana - umaški pobjednik iz 2016. Fabio Fognini (ATP - 61.) i 20-godišnja nova talijanska nada Lorenzo Musetti (ATP - 62.).