IDE KOD MAJERA

Barca slavi odlazak omraženog igrača: Četiri godine grijao klupu za 10 milijuna eura po sezoni

Dojučerašnji branič Barcelone Samuel Umtiti dobio je slobodne papire i trebao bi potpisati za Rennes.

Moćna Barcelona proteklih je godina napravila nekoliko grubih pogrešaka pri dovođenju "pojačanja“, ali rijetko koje ih je nerviralo kao Samuel Umtiti. Sad je ta patnja konačno gotova, Mundo Deportivo tvrdi kako će raskinuti ugovor s Kataloncima i pridružiti se Lovri Majeru u Rennesu.

U zadnje četiri godine bio je "persona non grata“, nijedan trener ga nije vidio kao člana prve postave i nijedan klub kao pojačanje. Pojedini možda jesu, jer su se od te 2018. godine, otkad Umtiti grije klupu, rijetki klubovi sramežljivo raspitivali za njega, no nisu bili spremni pokriti njegovu veliku plaću.

Barcelona ga se željela riješiti pod svaku cijenu i barem malo rasteretiti budžet, koji je zadnjih godina patio na sve strane zbog pandemije, no njega nije bilo briga, pristao je sjediti na klupi ili na tribinama i svake godine na račun dobivao bogatstvo…

Barca ga plaćala više nego Real Modrića

Naime, zarađivao je u Kataloniji nešto malo manje od 10 milijuna eura po sezoni, više nego što posljednjih nekoliko godina Luka Modrić zarađuje u Real Madridu, a od 2018. godine do danas skupio je jedva 40-ak nastupa u La Ligi, lani samo jedan.

Prošle godine potpisao je novi, restrukturirani ugovor do 2026. godine kako bi omogućio registraciju Ferrana Torresa, međutim čini se kako će ga uskoro raskinuti. Mundo Deportivo tvrdi kako će dobiti slobodne papire, iako ima važeći ugovor i kao slobodan igrač potpisati za Majerov Rennes.