U MADRIDU ŠOK I NEVJERICA

Pala najiščekivanija odluka u svijetu nogometa: Kylian Mbappe prelomio gdje nastavlja karijeru

Kylian Mbappe mjesecima je vagao oko toga gdje će nastaviti karijeru.

"Kylian Mbappe je izabrao PSG", vijest je koju prenosi L'Equipe označavajući tako kraj višemjesečne trakavice.

Fenomenalni Francuz odlučio je ostati u Parizu, zahvalivši se na ponudi Real Madridu i njihovom predsjedniku Florentinu Perezu.

"Prihvatio je ponudu francuskog prvaka za produljenje ugovora, nedostaje još samo potpis. Ovo je kraj sapunice koja je mjesecima držala svijet nogometa u neizvjesnosti", piše ugledni sportski list.

Mbappe ostaje u PSG-u za golemi novac

I prije nego li su se francuski mediji raspisali oko toga da je postignut dogovor, u javnost su procurili detalji astronomske, sulude ponude koju su Parižani i katarska kraljevska obitelj stavili pred Mbappea.

Na stol su stavili 300 milijuna eura samo za potpis ugovora plus godišnju plaću od 100 milijuna eura. U prijevodu, ukoliko potpiše petogodišnji ugovor, imat će zajamčenih 800 milijuna eura, uz sve ostale benefite poput bonusa za golove, osvojene trofeje, prodane dresove i sponzorske ugovore.

Španjolski mediji iznijeli i informacije da je PSG u sklopu završne ponude dao Mbappeu faraonske ovlasti, da bude vođa cijelog njihova projekta na način da može utjecati na izbor trenera i suigrača. Ukratko, kontrolirao bi cijelu svlačionicu.

Real Madrid ga mjesecima lovio i izvisio

Nema sumnje da će ovakav rasplet cijele priče izazvati nevjericu u Realu koji je mjesecima figurirao kao glavni kandidat za buduću destinaciju francuskog napadača. Mbappe nije bio baš najsretniji u Parizu, frustrirali su ga neuspjesi u Ligi prvaka, natjecanju u kojem Real, kakvu god momčad ima, uvijek je ozbiljan kandidat za otići do kraja, što se ne može reći za družinu punu zvijezda na Parku prinčeva.

No, dogodio se obrat i Mbappe će još nekoliko godina igrati za PSG, dok će Real zvjezdano pojačanje za vrh napada i nasljednika Karima Benzema morati potražiti na nekoj drugoj adresi. Erling Braut Haaland potpisao je za Manchester City, Mbappea nisu uspjeli uloviti i za očekivati je da će se uskoro na njihovom radaru pojaviti neko novo ime.