Bh. rukometaši protiv Estonije otvaraju kvalifikacije

velika ruk bih repka

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u 20:00 sati će započeti kvalifikacije za plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Danskoj i Njemačkoj.

Na otvaranju kvalifikacija selekcija koju vodi Bilal Šuman će se sastati sa Estonijom. Iako su u bh. prijestolnicu Estonci stigli s dvojicom najboljih rukometaša, tačnije Maitom Patrailom i Denerom Jaanimaaom, u našem taboru ne nedostaje optimizma i svi su složni da možemo ostvariti trijumf.

“Svjesni smo da nas očekuje teška utakmica, ali želimo ostvariti naš cilj, odnosno ostvariti pobjedu i okrenuti se narednim utakmicama. Nadamo se velikoj podršci sa tribina i javnosti u nastojanju da uspješno otvorimo kvalifikacije”, kazao je selektor bh. rukometaša Bilal Šuman.

Za predstojeće dvije utakmice protiv Estonije na Šumanovom spisku se nalazi 28 igrača: Benjamin Burić, Denis Serdarević, Damir Efendić, Tomislav Nuić, Alen Ovčina; Faruk Vražalić, Muhamed Zulfić, Srđan Predragović; Igor Mandić, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marin Vegar, Faruk Halilbegović, Vladan Lončar, Tarik Vranac; Adnan Harmandić, Goran Daničić, Benjamin Čičkušić, Ivan Karačić, Josip Perić, Mario Pavlak; Marko Panić, Dejan Malinović, Kosta Savić, Ibrahim Haseljić; Muhamed Toromanović, Vladimir Vranješ i Senjamin Burić.

Naš nacionalni tim se nalazi u grupi “6″ kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Osim Estonije u našoj grupi nalazi se još Švicarska, s kojom ćemo dvomeč odigrati sredinom januara i to će vjerovatno biti ključne utakmice u borbi za plasman u junski baraž.

Podsjetimo, meč u Skenderiji počinje u 20:00 sati.

pon ruk  25,10

Tekst : http://sportsport.ba/rukomet/bh-rukometasi-protiv-estonije-otvaraju-kvalifikacije/256404