Nakon nesretnog poraza koji je Crvena Zvezda MTS doživjela u Kaunasu večeras ih čeka još jedan težak zadatak, naime u goste im dolazi Barcelona Lassa, u dvorani Aleksandar Nikolić od 19:00 h.

velika euroliga koš

Barcelona je “rasturila” Panathinaikos u okviru prvog kola EL (98-71). U toj utakmici Kevin Seraphin dominirao je postigavši 24 poena, uz 9 skokova i 3 bloka. Adrien Moerman postigao je duble – duble učinak.

U međuvremenu, Zvezda je došla samo na korak od pobjede jer je imala zadnji šut ali ipak su poraženi 78-76, kod Zalgiris Kaunasa, unatoč tom što su kombinirano Milko Bjelica i Pero Antić postigli 35 poena. Trener C.Zvezde
Dusan Alimpijević da uz ovaj već pomenuti dvojac doda i novaka Mathiasa Lessorta u nastojanju da zadrži moćnu Barcelonu, koja također u svojim redovima ima bivšeg All-EuroLeague centra Antu Tomića i Pierra Oriola.

cz barca koš stat1

Barcelona je u prvoj utakmici imala velik doprinos od Thomasa Heurtela i Flipa Presseya koji su kombinirano imali 15 asistencija, Pau Ribas i Petteri Koponen koji su imali dobar šut sa distance i vladajući najbolji obranbeni igrač Eurolige Adam Hanga koji je vodio obranu.

Zvezda svoju mladu momčad oslanja na igri playmakerua Taylora Rochestia kako bi potaknuo napad, ali će trebati potporu u obrambenim zadacima od Branka Lazića, Jamesa Feldeinea i Ognjena Dobrića kako bi uz podršku vjernih beogradskih navijača preuzeli nadmoć u uzbudljivoj utakmici.

cz barca koš stat