EL CLASICO

BARCELONA I REAL MADRID ODIGRALI BEZ GOLOVA

Barcelona i Real Madrid odigrali su 0:0 po prvi put u 17 godina

Barcelona i Real Madrid su odigrali El Clasico koji je trebao biti odrađen još u 10. kolu, ali je odgođen zbog prosvjeda Katalonaca koji traže nezavisnost ove pokrajine i žele oslobađanje devetero osuđenih dužnosnika koji su dobili kazne od 9 do 13 godina jer su 2017. godine organizirali referendum o samostalnosti Katalonije.

I uoči odgođenog 243. El Clasica ponovno se skupilo nekoliko desetaka tisuća zagovornika nezavisnosti Katalonije. Okupili su se u blizini stadiona Camp Nou, a organizatori prosvjeda okupljeni u internetsku platformu 'Demokratski tsunami' podijelili su 100.000 natpisa 'Španjolska, sjedni i razgovaraj' kojima pozivaju vladu da pusti osuđene političare i organizira referendum o nezavisnosti Katalonije.

Iako je bilo bojazni da će se prosvjed preliti i na tribine što bi moglo dovesti do nereda, ništa se značajno nije dogodilo osim političkih poruka navijača domaće ekipe. Barcelona je u ovaj derbi ušla s 96 pobjeda u međusobnim susretima, dok je Real imao jednu manje, ali je ušao s nadom da će Zinedine Zidane nastaviti svoj niz na Camp Nou i ostati nepobijeđen u ulozi trenera 'kraljevskog kluba'.

Zidane je odlučio susret početi bez Luke Modrića, dok je s druge strane od prve minute priliku dobio Ivan Rakitić. Prvu veliku priliku na utakmici imao je Real koji je ukupno ostavio i bolji dojam. Benzema je uspio doći do udarca nakon kornera i glavom je tukao u kut, prevario Ter Stegena, ali Pique je uspio skinuti loptu s crte.

U 20. minuti je, čini se, teško zakinut Real Madrid. Varane je u jednom trenutku u gužvi srušen u kaznenom prostoru, ali sudac se nije oglasio, baš kao ni VAR soba. U 31. minuti je veliku priliku imala i Barcelona. Courtois je uspio odbiti loptu, ali ne i zadržati ju. Messi je stigao do lopte i pucao u prazan gol, ali ukazao se Ramos i uspio blokirati njegov šut.

Iako nije bilo golova, utakmica je bila vrlo sadržajna pa smo gledali sjajne akcije obje ekipe. Nedostajalo je malo sreće da lopta nekako uđe u neki od golova pa da gledamo još bolju utakmicu. Točnije, u 72. minuti je i ušla u gol, ali on je poništen zbog zaleđa.