EL CLASICO

BARCELONA DOČEKUJE REAL MADRID

EL CLASICO

Barcelona ključa, Real strahuje i kuka: Ovo se ne pamti, najužareniji El Clasico u povijesti!

NOGOMETNA PONUDA ------- https://bit.ly/2M4zgxm

Barcelona dočekuje Real u srijedu (20 sati), a u Kataloniji vlada užarena atmosfera…
Izjednačeni su na vrhu, ali Barcelona je velik favorit protiv Reala.

Kladionice i analitičke kuće postavljaju Barcelonu kao prilično izrazitog favorita, a njene šanse za pobjedu procjenjuju se na otprilike 60 posto. S obzirom na to da Real Madrid u posljednje vrijeme igra u odličnoj formi, taj podatak je "na prvu loptu" čudan, ali igra Barcelona ove sezone otkriva zašto je tako.

Večeras je na programu prvi El Clasica sezone!

Nakon što je Barca kiksala na Anoeti u utakmici koje su obilježile sudačke odluke, a Real izvukao bod na Mestalli u praktički zadnjem napadu, veliki rivali i dalje su bodovni poravnati.

Obje momčadi imaju po 36 bodova, s time što Barca ima nešto bolju gol-razliku. Dosad su Barcelona i Real u međusobne ligaške dvoboje ulazili samo pet puta bodovno poravnati. Dogodilo se to u sezonama 1951./1952., 1953./1954., 1957./1958., 1959./1960. i posljednji put 2009./2010.

Madriđani stižu na Camp Nou u krajnje napetoj i užarenoj atmosferi koja vlada u Kataloniji. Tamo je i dalje uzavrela društveno-politička situaciji. Katalonska organizacija „Demokratski tsunami“ najavila je velike protest pred stadionom Barcelone uoči i za vrijeme utakmice. Očekuje se da će se okupiti nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Sudi stari Barcin znanac

Dodano ulje na vatru bacila je i odluka da veliki derbi sudi stari Barcin znanac Alejandro Hernández. To je sudac kojeg Katalonci ne mogu vidjeti ni na posteru. Sam spomen njegova imena razjari ih kao divlje konje. Radi se o sucu koji nije vidio onaj čuveni nepriznati gol Barcelone prije tri sezone protiv Betisa u Sevilli.