LIGA PRVAKA

Lijep pogodak Luke Modrića zaključio Realovu večer, PSG pregazio Galatasaray

I preostali susreti šestog kola Lige prvaka završeni su, a momčadi su potvrdile ili izgubile svoja mjesta u sljedećim rundama. Posebno vrijedi izdvojiti lijep pogodak Luke Modrića u pobjedi Reala kod Club Bruggea...

Skupina A

 

PSG - Galatasaray 5:0

Prvo mjesto u skupini potvrdio je PSG koji je pet golova utrpao Galatasarayu i tako stigao do pete pobjede, ostavši ujedno i neporažen.

U razmaku od 32. do 35. minute Francuzi su postigli dva pogotka. Prvo je Mauro Icardi poentirao na asistenciju Kyliana Mbappea.

Tri minute kasnije Neymar proigrao je Pabla Sarabiju koji je krasno udarcem iskosa pogodio u suprotni kut.

Na otvaranju nastavka Mbappe je ostavio petom loptu za Neymara koji krasnim udarcem matira protivničkog vratara. Nije to moglo proći i bez Kyliana Mbappea koji se i sam upisao u strijelce.

Peti pogodak u mrežu turske momčadi poslao je Cavani iz penala u 83. minuti.

Club Brugge - Real Madrid 1:3

Drugo je mjesto potvrdio Real koji je slavio s 3:1 kod Club Bruggea, a posljednji je pogodak postigao Luka Modrić, krasnim udarcem s dvadesetak metara.

Real je poveo u 53. minuti kada je na proigravanje Odriozola lijepo od stative loptu u gol poslao Rodrygo.

Međutim, već dvije minute kasnije domaćin stiže do poravnanja, a pogodio je Hans Vanaken. Ipak, vratio se Kraljevski klub u vodstvo u 64. minuti, ovoga puta najbolje se snašao Junior Vinicius.

 

Skupina B

 

Bayern - Tottenham 3:1

U utakmici bez prevelikog značaja, Bayern je na domaćem terenu svladao Tottenham s 3:1 i tako potvrdio prvo mjesto u skupini.

Bavarci su poveli u 14. minuti nakon što je Serge Gnabry proigrao Kingsleyja Comana, a ovaj iz blizine lakoćom matirao protivničkog vratara.

Samo šest minuta kasnije Tottenham je izjednačio rezultat krasnim pogotkom Ryana Sessegnona. Krajem prvog poluvremena Bayern se vratio u vodstvo kada je odbijanac u mrežu pospremio Thomas Muller.

Nakon nešto više od sat vremena igre Bavarci su postigli i treći gol, a sjajno je pogodio Coutinho s ruba kaznenog prostora.

Ivan Perišić igrao je do 86. minute.

Olympiakos - Crvena zvezda 1:0

Izravna borba za treće mjesto otišla je na stranu Olympiakosa koji je pogotkom u 87. minuti izborio prolazak u Europsku ligu.

U prvom poluvremenu Zvezda je promašila penal kojeg je izveo Tomane, da bi veliko slavlje grčkoj momčadi donio El Araby tri minute prije kraja. Igrač Olympiakosa, za razliku od kolege s druge strane, bio je precizan s 11 metara.

 

Skupina D

 

Atletico Madrid - Lokomotiv Moskva 2:0

Prolazak dalje s drugog mjesta izborio je Atletico Madrid koji je pobjedom protiv Lokomotiv Moskve ostavio današnjeg protivnika na dnu skupine D. Španjolska momčad slavila je s 2:0.

Već u prvoj minuti domaćin je imao veliku priliku doći do vodstva iz penala. Pucao je Kieran Trippier, ali pogodio je samo stativu.

Atletico nije realizirao prvi, ali zato jest drugi penal kojeg je skrivio Rifat Žemaletdinov. Ovoga puta loptu je uzeo Joao Felix koji je bio precizan.

Nakon 54 minute španjolska momčad povela je s dva razlike, a nakon ubačaja loptu je u mrežu skrenuo Felipe.

Vedran Ćorluka igrao je za goste do 69. minute.

Bayer - Juventus 0:2

Juventus je gostovao kod Bayera te pobjedom od 2:0 potvrdio prvo mjesto, dok će njemačka momčad igrati Europsku ligu.

Igrala se 75. minuta kada je Paulo Dybala proigrao Cristiana Ronalda, a ovaj iz blizine poentirao za 1:0.

U sudačkoj nadoknadi konačan je rezultat postavio Gonzalo Higuain