DAVIS CUP 2019.god.

Po prvi put u novom formatu!

PREGLED: PRVI DAN u finalu DAVIS kupa donosi nam tri okršaja reprezentacija!

Branitelji naslova Hrvatska će igrati protiv Rusije u uvodnom meču na Central Courtu, jer će u ponedjeljak početi novi izgled Davis Cupa finala Rakuten Madrida.

DANAŠNJA PONUDA TENISA - https://bit.ly/2OkuKLu

Susret započinje u 16:00 sati po lokalnom vremenu (15:00 po Griniču) jer se u Madridu Caja Magica održavaju još dva susreta uz ovaj već navedeni.

Hrvatska i Rusija bit će prvi meč na Centre Court, Italija i Kanada na stadionu 2, dok će se Belgija i Kolumbija boriti na stadionu 3.

Ceremonija otvaranja počinje u 14:30 po lokalnom vremenu (13:30 po GMT), a predstavit će se glazba Alana Walker-a i Farruka.

Hrvatska protiv Rusije (Hrvatska vodi 1-0 u prethodnim susretima)

Jedini prethodni sastanak tih zemalja došao je u polufinalu Svjetske skupine 2005. godine na unutarnjem tepihu u Splitu. Ivan Ljubičić je dobio tri meča koji su Hrvatsku poslali u finale, potom su i osvojili po prvi put Davis Cup.

Hrvatska će imati pune ruke posla s ruskim talentiranim mladićima, svjetskim brojem 17 Karen Khachanov i br. 23 Andreyjem Rublevim, ali glavna uzdanica branitelja naslova je Borna Ćorić svjetski broj 28. kako bi nastavili taj niz pobjeda u odlučujućićim dvobojima.

Ako Hrvati budu pružili svoj maksimum, prednost bi se sigurno smanjila u njihovu korist, jer u svojim redovima imaju u igri parova svjetske igrače broj 9 Ivan Dodig i broj 13 Nikola Mektić.

Kapetani imaju samo sat vremena prije igre da potvrde igrače koji se natječu.

Italija protiv Kanade (Kanada vodi prethodne sastanke 1-0)

Jedini prethodni susret igran je u četvrtfinalu 2013., s tim da je Kanada pobijedila s 3: 1 kod kuće u Vancouveru da bi se plasirala u polufinale i izjednačila svoj najbolji rezultat Davis Cupa ikada.

Italija u ovaj susret ulazi s dva igrača svrstana u top 12 svjetskih najboljih. Matteo Berrettini (br. 8) stiže svjež je s prvenstva u finalu ATP World Tour u Londonu, dok će Fabio Fognini (br. 12) svojim iskustvom sigurno doprinjeti da pojedinačno slave u Davis Cupu.

Kanada ima dva izuzetna talenta u svjetskom tenisu s Denisom Shapovalovom (br. 15) i Felixom Auger-Aliassimeom (br. 21) koji dolaze na teren na istom mjestu gdje su osvojili Junior Davis Cup 2015. (iako na zemlji).

Oba tima također imaju puno iskustva u igri parova u svojim sastavima!

Belgija - Kolumbija (prvi susret)

Pobjedu u susretu između Belgije i Kolumbije trebala bi diktirati ona reprezentacija koja može osvojiti oba singl susreta.

Belgijac David Goffin nalazi se za 180 mjesta više od svog kolumbijskog protivnika, Daniela Elahija Galana, dok se Južnoamerikanci mogu pohvaliti najboljim svjetskim parovima u obliku Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha.

Belgija bi mogla igrati sa Steveanom Darcisom ili Kimmerom Coppejansom u singlu, a jedan od njih će se vjerovatno suprostaviti Santiagu Giraldu i to bi po svima moga biti i odlučujući susret za konačnog pobjednika.

https://www.facebook.com/DavisCupTennis/videos/2608753502685436/