LIGA PRVAKA

DINAMO - SHAKHTAR 3:3

UZ PREPUNI MAKSIMIR PLAVI UPISALI BOD PROTIV SHAKHTARA

UEFA LIGA PRVAKA, skupina C, 4. kolo

GNK Dinamo - FC Shakhtar 3:3 (1:1)

Srijeda, 6.11.2019. 21:00h, stadion Maksimir, Zagreb

Broj gledatelja: 28 316

Suci: Felix Brych, Mark Borsch, Stefan Lupp, Sven Jablonski

DINAMO: Livaković - Stojanović (od 72. Ivanušec), Theophile, Dilaver, Perić, Leovac - Olmo, Moro, Ademi, Oršić (od 77. Đira) - Petković

SHAKHTAR: Pjatov - Dodo, Krivcov, Matvijenko, Ismaily - Patrick, Stepanenko - Marlos, Kovalenko, Taison (C) - Moraes

Žuti kartoni: Moro, Dilaver, Marlos

Crveni karton: Moro, Marlos

Strijelci: 0:1 Patrick (13.), 1:1 Petković (25.), 2:1 Ivanušec (83.), 3:1 Ademi (89.), 3:2 Moraes (90.+3), 3:3 Tete (90.+8) 11m

 

Igrači Dinama u 4. kolu Lige prvaka ugostili su na stadionu Maksimir ukrajinski Shakhtar, pokazali odličnu igru i u napetom susretu na kraju upisali remi 3:3. Pogotke su postigli Bruno Petković, Luka Ivanušec i Arijan Ademi.

https://www.rezultati.com/utakmica/8SOMa68I/#video - GOLOVI

Napeti susret i borbu na travnjaku gledali smo već od prve minute. Krenule su obje ekipe prema naprijed, a Ukrajinci su preuzeli posjed lopte u prvih nekoliko situacija. Već u 12. minuti susreta upisali su i rani pogodak. Moraes je dodao do Patricka koji je sigurno zatresao mrežu Dinama za vodstvo gostiju. Ipak nošeni gromoglasnom podrškom s tribina nisu igrači trenera Bjelice dugo čekali na priliku za izjednačenje rezultata. U 25. minuti sjajna akcija pred golom Shakhtara. Theophile je precizno ubacio s desne strane na drugu stativu, a Petković u pravom trenutku na pravom mjestu sjajno glavom uputio loptu preko Pyatova za 1:1 i euforiju na tribinama. Do kraja prvog poluvremena bilo je još nekoliko zanimljivih situacija na terenu, ali momčadi su odmor otišle svaka s po jednim pogotkom.

U drugom poluvremenu ritam utakmice malo se smirio, barem se tako činilo u prvom dijelu. U 59. minuti susreta Dinamo je bilo tako blizu novog slavlja - Leovac je zatresao gredu. U 73. minuti Moro je s nekih 20 metara silovito pucao u suprotni kut, ali Pyatov brani njegov pokušaj. Odmah u idućoj akciji Moro je zaradio drugi žuti karton, a Plavi su ostali na travnjaku s igračem manje. Shakhtar je također ostao s igračem manje par minuta kasnije, Moraes je dobio drugi žuti karton. Uskoro je 83. minuta donijela novu euforiju na terenu i tribinama. Luka Ivanušec postavio je na 2:1! I kad se činilo da će Dinamo čuvati ovaj rezultat, to se nije dogodilo - Plavi su krenuli po još jedan pogodak! U 89. minuti sveopće veselje na Maksimiru - kapetan Arijan Ademi zabija za 3:1. 

A kada su svi bili nekako uvjereni da Dinamo uzima tri boda za proljeće u Europi, Shakhtar je postigao dva gola u sudačkoj nadoknadi. U 93. minuti smanjili su na 3:2, a u 98. s bijele točke izjednačili na 3:3. Nevjerojatno završnica utakmice u kojoj Plavi upisuju bod.